Mihin hoppu juuri tässä ajankohdassa?

Koin tarvetta kirjoittaa Järvenpään kaupunkikehityksen uuden palvelualuejohtajan asiasta, koska Santavuoren soittama muutaman minuutin puhelu minulle kysymyksineen ei ehkä vielä avannut mielipidettäni selkeästi. Mielestäni Järvenpäälle kannattaisi hakea nyt huippuosaamista yhtä hyvällä hakuprosessilla kuin uutta kaupunginjohtajaa haettiin. Olen sitä mieltä, että paikka täytyy ehdottomasti laitetaan avoimeen hakuun. Meidän tulisi etsiä kaupunkiin kyseisen alan koulutuksen omaavaa rautaista ammattilaista, esimerkiksi teknisen kilpailutuksen asiantuntijaa. Päättäjien mielipidettä puntaroidaan nyt siinä, että arvostammeko me koulutuksen merkitystä lainkaan kaupungin korkeimpien virkojen täyttämisessä. Lisäksi puntaroidaan sitä, että annammeko päättäjinä tasapuolisen mahdollisuuden kaikille halukkaille hakijoille. Paikkaanhan voi olla halukkaita ja osaavia tulijoita sekä kaupungin sisältä että ulkopuolelta.

Vain muutama vuosi takaperin testautimme asiakkuusjohtajatason esimiehiä vakavasti psykologisin testein etsien varmuutta alan osaamiselle kykyprofiilien kautta. Mihin on unohtunut nyt ylemmän tason testaamien? Mielestäni Järvenpään kaupungissa ei ole ollut teknisellä puolella Karhun jälkeen riittävää osaamista johtaa koko aluetta ja se on näkynyt monenlaisina kompurointeina jo tarkastuslautakunnankin havaintojen perusteella. Nyt olisi korkea aika hakea rautaista ammattilaista johtamaan korkeasti koulutettuja tekniikan osaajia ja arkkitehteja avoimella hakuprosessilla, johon KAIKKI saavat hakea tasapuolisesti. Tämän lisäksi pitäisin vähintäänkin korrektina sitä, että uusi tuleva kaupunginjohtaja saisi osallistua valintaprosessiin. Haetaanhan tässä hänelle hyvin tärkeää ja läheistä yhteistyökaveria. Asialla ei ole mitään kiirettä. Olemmehan kulkeneet jo useita vuosia ilman kehitysjohtajaa. Mielestäni se, miksi asiaa kiirehditään ja ajetaan kuin käärmettä pyssyn piippuun juuri tässä ajankohdassa, johtuu aivan muista tekijöistä.
 
Tarja Edry
Järvenpään kaupunginhallituksen jäsen, Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja

Jätä kommentti