Näytelmä jatkuu

Palvelualuejohtajan valinta sain yllättävän käänteen, kun kaupunginhallitukseen tuotiin tällä viikolla yllätyksellisesti tieto elinkeinojohtajan viran lakkauttamisesta. Nyt täytyy kyllä sanoa, että koin myötähäpeää, kun virkamiehet joutuivat esittelemään asiaa kaupunginhallituksen jäsenille tietysti kaupunginhallituksen puheenjohtajan käskystä. Vain muutama viikko on edellisestä valtuustoinfosta, kun siellä kerrottiin, että heti palvelualuejohtajan valinnan jälkeen laitetaan avoimeen hakuun elinkeinojohtajan paikka. Tämä yllättävä käänne tapahtui siksi, että huomattiin Ollin valintaan liittyvät valitusriskit. Riskejä pienennetään lakkauttamalla edellinen virka. Asiaa ajetaan tietyllä tavalla edelleen kuin käärmettä pyssyyn ajattelematta sitä, että julistamalla palvelualuejohtajan paikka avoimeen hakuun mitään polemiikkia ei olisi syntynyt.

Ihmettelen elinkeinojohtajan viran lakkauttamisen ”pakkoa”. Toimenkuviin tehtäviä muutoksia on tehty ja tehdään edelleenkin alvariinsa kaupungissa. Ei sen vuoksi virkaa tarvitse lakkauttaa. Kysymys on enemmänkin mielivallasta, mitä halutaan tehdä ja mitä ei haluta tehdä. Tiistain lehden ulostulolla elinkeinojohtajan viran lakkauttamisella halutaan vaan ohjata ensi maanantain valtuuston äänestystä. Viran lakkauttamispäätöstä ei ole edes tehty ja tästä tehdään jo lehti-ilmoitus, että näin tulee tapahtumaan. Miksi? Kyllä nyt yritetään valtuustoa viedä kuin pässiä narussa. Voin myöntää, että vielä viikko sitten minua ärsytti koko suhmurointi ja pikkupiirin rakentaminen ja siksi kirjoitin kolumnini. Nyt koko farssi saa jo koomisia piirteitä. Tämä on suorastaan naurettavaa pelleilyä. Mielenkiintoiseksi jää ensi maanantaina nähdä, että moniko kulkee narussa.
 
Tarja Edry
Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen

Jätä kommentti