Miksi turhia talousarvion muutoksia Järvenpään valtuustolle?

Ensi viikon maanantaina ratkaistaan Vanhankylänniemen ”miljoonasaunan” kohtalo. Valtuutetut ovat totisen paikan edessä päättäessään siitä, että voiko veronmaksajien rahoja tuhlailla ylihinnoiteltuun sauna/kokoustilaan. Äänestänkö kaupunginhallituksen poliittisen eliitin mukana vai ajattelenko omilla aivoilla realistisia kustannuksia? Siinäpä varsin visainen pulma ratkaistavaksi jokaiselle valtuutetulle.

Kun asiaa valmisteltiin syksyllä 2017, hinta oli puolet halvempi, mutta silloinkin minun sietokykyni rajoilla. Jo maalaisjärkikin sanoo, että normaalin omakotitalon hinnalla pitäisi irrota parikin saunaa kokoustiloineen. Kilpailutuksen kautta pilviin noussut hinta on käsittämätön. Miten voi olla mahdollista, että hinta karkasi käsistä? Ainakaan kilpailutus ei ole ollut asiallista. Yksinkertaisesti aikataulutus Hilmassa oli tehty niin, ettei se antanut aitoa kilpailutilannetta tasapuolisesti muille kilpailijoille. Kyseisellä aikataululla ei ollut muilla yrityksillä mahdollista saada sellaisia suunnitelmia aikaiseksi mitä voittajalla oli. Yrittäjiä tulee kohdella kaupungissa tasapuolisesti. Kilpailutuksen tulee olla aitoa eikä yrittäjille saa tulla sellaista tunnetta, että osaa yrittäjistä tuetaan kaupungin rahoilla ja osaa taas ei.

Järvenpään koulut ja päiväkodit kaatuvat toinen toisensa jälkeen syliin sisäilmaongelmien vuoksi. Meillä on valtavat paineet tulevina vuosina selvitä tästä ongelmasta. Lapsille ja nuorille on saatava rakennettua ajanmukaiset, sisäilmaltaan turvalliset ja terveelliset sekä uuden opetussuunnitelman mukaiset avoimet oppimisympäristöt. Siinä meille haastetta. Jo tämänkin vuoksi kaupungin taloutta täytyy hoitaa vastuullisemmin ja tarkemmin.
 
Tarja Edry, Järvenpään kaupunginhallituksen jäsen, Keskusta

Jätä kommentti